Gertjan Bijzet

Aangenaam

En toen was je op mijn weblog! Ik weet niet wat je hier brengt, maar laat ik in ieder geval de moeite nemen mijzelf voor te stellen. Ik ben Gertjan Bijzet, getrouwd met Eline (in 2018) en wonend te Zwolle.

Ik ben geboren in het noorden des lands (1977), maar voel mij (ook) thuis in het zuidelijke deel van onze aardbol. Dat zit zo: tussen 1987 en 1994 woonde ik in Pretoria (nu Tshwane), Zuid-Afrika. Inderdaad, precies in de historische jaren waarin de apartheid z’n einde vond!

Studie en werk

Terug in Nederland rondde ik de havo af en studeerde ik journalistiek. Daarna was ik journalist, tekstschrijver, (web)redacteur/eindredacteur, klantenservicemedewerker en actief in het communicatievak. In 2012 ging ik voor enkele maanden naar Kaapstad, om te ervaren hoe het zou zijn om weer een tijdje te leven in het land van mijn jeugd. Verder ben ik bestuurslid van de prijswinnende cultuurstichting Onder de Boompies.

Waar word ik blij van?

Een paar karaktereigenschappen: een sterk gevoelsmens, helpende hand, creatieveling, taalliefhebber en levensgenieter. Ik word blij van fijne gesprekken, buitenkoken en lekker eten (braai, potjiekos, zelf pizza’s bakken), (Belgisch) speciaalbier, verhalen (vertellen) en gedichten, goede muziek (ik draai graag lp’s), en niet te vergeten: de prachtige schepping, in het bijzonder in Zuid-Afrika. En jij?

Wil je in contact komen, stuur mij gerust een bericht!